Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- شهردار تهران در برنامه دستخط درباره ديدارش با مقام معظم رهبري و آيت الله سيستاني، بدهي هاي شهرداري اداره اين نهاد در دوران تحريم، مبارزه با فساد و رابطه خود با برادرش سخن گفت.
عصر امروز برنامه تلويزيوني دستخط با حضور شهردار تهران از شبکه 5 سيما پخش شد. حناچي در اين برنامه درباره ديدارش با مقام معظم رهبري و آيت الله سيستاني، بدهي هاي شهرداري، اداره اين نهاد در دوران تحريم، مبارزه با فساد و رابطه اش با برادرش سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خبرگزاري آريا، پيروز حناچي در ابتداي سخنان خود در اين برنامه در پاسخ به اين سوال که در شرايط سختي ظاهراً اداره شهر را بر عهده گرفته ايد، گفت: به هر صورت قسمت اين بود و در شرايطي اين مساله پيش آمد که کشور در وضعيت سختي قرار دارد. البته کشور ما در مواقع ديگر هم در شرايط سخت بوده، اما اين بار شکل اين موضوع تغيير کرده و به نظر مي رسد اين دوره سخت تر خواهد بود.

 

وي در پاسخ به اين سوال که سومين شهرداري هستيد که توسط شوراي پنجم انتخاب شده است، و با فردي وارد رقابت شديد که قبلا معاون ايشان بوديد، عنوان کرد: البته اين موضوع برنامه ريزي شده نبود؛ تعداد کانديداها در رقابت بيشتر بود و در نهايت دو نفر به عنوان کانديداي نهايي انتخاب شدند. ضمن احترام و ابراز ارادت به ايشان (آخوندي) بايد بگويم رقابت سنگيني بود، البته ما از قديم با هم همکار بوديم.

 

 

شهردار تهران در جواب اينکه اگر خودتان عضو شوراي شهر بوديد، به حناچي راي مي داديد؟ گفت: ترجيح مي دهم در آن موقعيت قرار بگيرم و بعد اظهار نظر کنم، اما همان طور که مي دانيد راي اعضاي محترم شورا اقناعي است و اعضا بايد قانع شوند.

 

حناچي در ادامه با اشاره به اتفاقي که براي نخستين شهردار منتخب شوراي پنجم رخ داد و اينکه برخي اعتقاد دارند، حضور ايشان از ابتدا با مخالفت هايي همراه بود، تصريح کرد: به هر صورت اعضاي شورا به اتفاق به ايشان راي دادند و اين حالت کم رخ مي دهد. من در مقام قضاوت نيستم و نبايد هم بود. ما در فرهنگ و در روايات اسلامي هم داريم که نبايد اين موضوعات را قضاوت کرد و دعاهايي داريم مبني بر اينکه از خدا بخواهيم يک لحظه ما را به خود وامگذارد چرا که ممکن است همان يک لحظه اتفاق ناخوشايندي برايمان رخ دهد. اين اتفاق براي نسل و افرادي که انقلاب را درک کرده اند و مديراني که در شرايط مختلف حاضر بودند، اتفاق تلخي است.

 

مهمترين مشکل تهران از ديدگاه مردم
وي همچنين به وضعيت فعلي شهر تهران اشاره کرد و گفت: در شهريور سال 96 در نظرسنجي اي که از مردم تهران به عمل آمد، شهروندان دو مشکل آلودگي هوا و ترافيک را به عنوان مشکلات اصلي شهر معرفي کردند. الان شايد مسائل اقتصادي اولويت داشته باشد اما آن موقع مردم تهران اين دو موضوع را به عنوان بزرگ ترين مشکل تهران انتخاب کرده بودند. واقعيت اين است که کلانشهرها با مشکلات زيادي در همه جاي دنيا مواجه اند و سياست ما در اداره شهر مي تواند بازدارنده يا دامن زننده به اين موضوعات باشد. بايد تلاش کنيم شهر را با تعادل اداره کنيم.

 

اقدامات شهرداري در عرصه عمومي
شهردار تهران در پاسخ به اين سوال که در دوره مديريت وي چه اندازه به عرصه هاي عمومي اضافه شده است، گفت: به هر صورت ارتقاي کيفيت زندگي در شهر يکي از اهداف تمامي شهرداري هاي موفق دنيا است؛ آنچه در هر شهري در بدو امر در ذهن شما به عنوان يک مخاطب نقش مي بندد قلمرو عمومي است. بزرگ ترين ثروت شهرها آن چيزي است که به شکل عمومي در قلمروي عمومي اتفاق مي افتد. ما اين مبحث را سال ها صرفاً به شکل پارک مي ديديم، اما شکل و نوع اين فضاها در دنيا تغييير کرده است و مردم اصلي ترين بازيگران در اين فضاها هستند.

 

اين مساله براي اولين بار در تپه هاي عباس آباد اتفاق افتاد. وقتي بستر و فضا براي حضور مردم فراهم شود تاثير خود را مي گذارد. جاذبه هايي مثل پل طبيعت که نتيجه يک مسابقه در ميان تعدادي پل ساز بود و در دو مرحله مسابقه پيش رفت و برنده مشخص شد. استفاده از ظرفيت هاي خلاقانه و زيبايي شناسي و انتخاب درست موضوع و اين که مردم آن را به عنوان مقصد انتخاب کنند، از دستاوردهاي اين مورد بود.

حناچي افزود: در اين دوره کوتاهي که ما بوديم تلاش هاي زيادي انجام شده است از جمله ميدان هفت تير که در آن يک بچينگ براي مترو و احيانا براي ديگران هم بتن توليد مي کرد که دستور جمع آوري آن داده شد تا فضاي اين ميدان در اختيار مردم قرار گيرد. ما شهر را براي کساني مي خواهيم که در آن زندگي مي کنند و بايد بهترين کيفيت را برايشان فراهم کنيم.

خيلي از ظرفيت هاي شهر همين حالت را دارد. خيابان وليعصر خياباني به طول 20 کيلومتر و 18 هزار چنار است و در اين مدت کوتاه تلاش کرديم آن ها را احيا کنيم.  درختاني که احتمالا بيمار شده بودند را درمان کنيم. کساني که شهر را اداره مي کنند بايد اين پتانسيل ها را ببينند.

 

مثال ديگري مي زنم؛ در کشور همسايه ما ترکيه، ميداني به نام تقسيم وجود دارد که هم دوره ميدان توپخانه است هر کسي الان به استانبول مي رود به خيابان استقلال و ميدان تقسيم هم سر مي زند. کشف اين استعدادها زماني است که مديريت شهري پتانسيل ها را درست تشخيص دهد. در تهران در خيابان 15 خرداد زماني ماشين و بار و آدم در هم مي لوليدند اما مديريت شهري تصميم گرفت آن را تبديل به پياده راه کرد و اين اتفاق موفقي بود. چرا که اگر الان بخواهيم شرايط را به قبل برگردانيم ذي نفعان اعتراض خواهند کرد. البته اين تصميمات زيرساخت هاي مناسب هم مي خواهد. در خيابان 15 خرداد اگر ايستگاه 15 خرداد مترو را نداشتيم اين کار عملي نمي شد. اين ظرفيت هم اکنون مي تواند در خيابان لاله زار، ميدان امام خميني و خيابان ولي عصر هم وجود داشته باشد.

کاهش آلودگي هوا
شهردار تهران در پاسخ به اين سوال که براي آلودگي هوا چه برنامه اي داريد؟ گفت: کاهش استفاده از خودروهاي شخصي يکي از اصلي ترين اهداف ماست. 80 درصد آلودگي هواي تهران به خاطر وسايل موتوري است که از سوخت فسيلي استفاده مي کنند. از اين مقدار 40 درصد آلودگي متعلق خودروهاي شخصي و تک سرنشين ها است. البته هزينه استفاده از خودروهاي شخصي در تهران بالا نيست و البته بايد اعتراف کنيم که ناوگان حمل و نقل عمومي کشش بالايي ندارد اما با توسعه مترو اين زمينه فراهم مي شود.

 

ايجاد لوپ تهران با راه اندازي خطوط 6 و 7
حناچي در توضيح بيشتر اين مسئله گفت: در موضوع مترو خطوط 6 و 7 در حال کامل شدن است و بقيه خطوط تقريبا کامل است. الان 15 . 16 درصد از بار حمل و نقل عمومي بر عهده مترو است. براي اين که مترو به حداکثر ظرفيت استفاده برسد بايد فاصله قطارها به دو دقيقه کاهش پيدا کند. در حالي که الان فاصله ها در خطوط مختلف مترو متفاوت است. از دو دقيقه تا 15 دقيقه فاصله وجود دارد و علت آن هم اين است که ما در مترو واگن و قطار کم داريم. 70 واگن سي کي دي که در گمرک مانده بود ترخيص شده و در حال ورود به ناوگان مترو هستند. در بازديدي که اخيرا همراه معاون اول رييس جمهور از واگن سازي تهران داشتيم سه قطار آماده تحويل بود و تا مهرماه هر ماه يک قطار به خطوط مترو اضافه مي شود. به طور قطع اين قطارها در خط 6 و 7 استفاده مي شوند اما بايد از حداکثر راندمان زيرساخت ها بهره ببريم . البته اين نکته را بگويم که براي اولين بار با راه اندازي اين خطوط، خط لوپ تهران ايجاد شد که به شکل دايره اي همه خطوط را قطع مي کند و اين تحولي در شهر تهران است. متروي تهران در رنکينگ جهاني رتبه بين 15 -10 متروي دنيا را دارد و اميدواريم خط 8 و 9 و 10 را طراحي و راه اندازي کنيم.

 

 قيمت بليت مترو در تهران و ساير کلانشهرهاي دنيا
شهردار تهران درباره قيمت بليت مترو در تهران و احتمال افزايش آن گفت: اصلي ترين مانع ما يارانه سنگيني است که در مترو مي دهيم. ما تقريبا ده درصد قيمت واقعي هزينه مترو را با احتساب هزينه تونل و زيرساخت هايي که ساخته ايم از مردم مي گيريم. البته در همه جاي دنيا حمل و نقل عمومي يارانه دارد اما در مقدار آن بحث است. در کلانشهرهاي دنيا و اروپايي قيمت هر سفر بين 3 تا 5 يورو است و البته درآمد سرانه هم بالاتر است و هر نفر به طور متوسط سه هزار يورو در ماه درآمد دارد. البته آنها هم سيستم هاي تخفيف ماهانه و هفتگي را دارند. در کشور ما هم بليط مترو به صورت تک سفره 1200 تومان است اما اگر کسي اعتباري و يا شش ماهه بخرد اين رقم کمتر مي شود.

  تهران چقدر اتوبوس کم دارد؟

حناچي در پاسخ به اين سوال گفت: تهران هزار اتوبوس کم دارد. هم اکنون در تهران 3500 اتوبوس فعال است که برخي از آنها براي تعمير از دور خارج شده اند. متوسط عمر اتوبوس هاي ما 10 سال است و سي درصد اين ها در اختيار شرکت واحد اتوبوس راني است و مابقي آن در اختيار بخش خصوصي قرار دارد.


احتمال دوطرفه شدن خيابان ولي عصر (عج)  با ايجاد ريل شهري

حناچي درباره احتمال راه اندازي LRT  در خيابان ولي عصر (عج) گفت: در خيابان هايي که فضاي کيفي دارند روش هاي حمل و نقل مي تواند متفاوت باشد. خطوط ال آر تي قطارهاي سبک حمل و نقل عمومي است که در تمام دنيا به شکل هاي مختلف وجود دارد. اين خطوط معمولا در وسط خيابان قرار دارند. جالب است بدانيد که در خيابان ولي عصر (عج) ارزش املاک جبهه شرقي و غربي به خاطر بي آر تي تفاوت پيدا کرده است.

 

مي توانيم حمل و نقل عمومي را به صورت ال آر تي به وسط خيابان بياوريم و با اين کار تفاوت قيمت مذکور هم تغيير مي کند. شايد خيابان هم دو طرفه شود. البته اين طرح هم اکنون در حال مطالعه است. خيابان هاي ديگري مثل خيابان جمهوري و انقلاب هم اين ظرفيت را دارند. اما ولي عصر يک خيابان تاريخي و منحصر به فرد است و عرض پياده رو هاي آن هم قابل قبول است. شما مي توانيد اين خيابان را با LRT در ساعاتي پياده رو کنيد.


حناچي درباره ساير طرحهاي شهرداري در عرصه عمومي افزود: ما در اين زمينه بيشتر دنبال استفاده از خرد جمعي هستيم اما براي پهنه جنوبي درياچه خليج فارس و اتصال آن به پارک چيتگر مسابقه معماري برگزار کرديم و همين روزها نتايج آن اعلام مي شود. همان طور که مي دانيد اتوبان حکيم دسترسي از چيتگر به درياچه را قطع کرده است و اجراي اين طرح تحولي در آن منطقه خواهد بود. يکي ديگر از اقدامات که در ارديبهشت ماه نتيجه آن مشخص شد که حاصل 6 تا 7 ماه کار مستمر بود طرح نيلوفري و محور قطار تهران تبريز بود که در منطقه 17 و 18 به طول 9 کيلومتر قرار است اتفاق بيفند. اميدواريم اين طرح را به زودي آغاز کنيم.


 حفظ باغهاي تاريخي تهران

حناچي که در برنامه دستخط حضور يافته بود درباره رويکردش به باغ هاي تهران گفت:  باغات بزرگ بخصوص آنهايي که ارزش تاريخي دارند يا به شخصيتهاي فرهنگي مربوطند يا محل وقوع حوادث تاريخي و فرهنگي بوده اند را سعي مي کنيم حفظ کنيم. اين موضوع جزو راهبردهاي اصلي ماست. خانه نيما، خانه جلال و خيلي از اماکن منتسب به مفاخر کشور تثبيت شده تا براي شهر باقي بمانند. همين الان با بنياد مستضعفان توافق کرده ايم تا باغ مستوفي و باغ عبقري حفظ شوند و  براي مردم تهران باقي بمانند.

 

بدهي شهرداري

حناچي در پاسخ پرسش مجري برنامه درباره رقم واقعي بدهي هاي شهرداري تهران گفت: گفته مي شود از بيل گيتس پرسيدند ثروت شما چقدر است؟ گفت الان يا الان؟ بدهي ما در شهرداري ديناميک است و تخمين ما اين است که بيش از 50 هزار ميليارد تومان است. همه اين بدهي هم به ما ارث رسيده است. 28 تا 29 هزار ميليارد بدهي بانکي داريم که بخشي را با دولت تهاتر کرده ايم. ديناميک بودن آن هم به اين دليل است که خيلي از کساني که از شهرداري طلب دارند وقتي مراجعه مي کنند متوجه بدهي آنها مي شويم.


  رابطه با دولت

شهردار تهران درباره رابطه با دولت گفت: رابطه خوبي با دولت داريم. تهران به دليل پايتخت بودن و به دليل اين که بزرگترين کلان شهر ايران و منطقه است مسائل و مشکلاتش را تنها شهردار و مديريت شهري نمي تواند حل کند. بخشي حاکميتي است. حمل و نقل عمومي قطعا يک موضوع حاکميتي است و مشابه آن در کلان شهرهاي ديگر هم هست. اما در تهران حجم اين ناوگان خيلي بزرگتر است. مثلا طول خطوط در دست احداث متروي ما 100 کيلومتر است و در کلانشهر بعدي يعني اصفهان اين مقدار 50 کيلومتر است همان طور که مي بينيد اين فاصله زياد است در نتيجه موضوع تهران موضوع حاکميتي است و بدون رابطه خوب با دولت نمي شود اين شهر را اداره کرد.

 

رابطه با مجلس و  شوراي شهر

 

حناچي در بخش ديگري از اين برنامه تلويزيوني درباره رابطه شهرداري تهران با مجلس شوراي اسلامي گفت: رابطه خوبي داريم. اخيرا طرح توسعه مجلس شوراي اسلامي موضوعيت پيدا کرده اما اگر نظر شخصي بنده را بخواهيد، اعتقادم اين است که با فضاهاي کمتر از اين هم مي‌توانيم پارلمان را اداره کنيم.

 

حناچي رابطه شهرداري با شوراي‌شهر را نيز خوب خواند و گفت: مي‌خواهيم به نظرات تخصصي شوراي شهر توجه کنيم و اين رويکرد اصلي ما است.

 

 چالش نيروي انساني مازاد در شهرداري

او در بخش ديگري از سخنان خود در برنامه دستخط گفت: يکي از چالش‌هاي جدي ما اين است که به نسبت پستهاي مصوب، ٣ برابر نيروي انساني داريم. حتي در مقايسه با کلان‌شهر هاي ديگر دنيا هم اين وضعيت ما حاد است و باري که اين نيروي انساني وارد ميکند بسيار سنگين است. ما يک دستگاه درآمد-هزينه‌اي هستيم و به طور متوسط از ماليات بر ارزش افزوده در سال از دولت کمتر از ٣ هزار ميليارد تومان مي‌گيريم؛ کل بودجه ما امسال ١٩ هزار ميليارد تومان بوده است که معمولا صد در صد آن تخصيص مي‌يابد.

شهردار تهران با اشاره به اين‌که همه کلانشهرها بايد بتوانند خودشان را اداره کنند، گفت: در شهرداري بايد منابع مالي پايدار و سالم فراهم کنيم. آيا الان اين منابع را داريم؟ پاسخ من قطعا مثبت نيست. همه منابع ما مثبت به حساب نمي‌آيند و با بعضي اقداماتمان ايجاد عارضه ميکنيم. هفتاد درصد منابع ما به ساخت و ساز وابسته است.

 

ديدار شهردار تهران با مقام معظم رهبري

حناچي درباره ديدارش با مقام معظم رهبري نيز گفت: در ابتداي شروع کارم براي نماز خدمت ايشان رسيديم. توصيه کردند از متخصصين در اداره شهر استفاده کنيم؛ گفتند اين شهر با عقبه و فرهنگ است و بايد از اين عقبه و فرهنگ استفاده کنيم.

او به نقل‌قولي درباره به‌کارگيري مديران خارجي که به او منتسب شده بود نيز گفت: آن نقل‌قول کمي کج‌سليقگي بود. ما تجربه اداره کلان‌شهر نداشتيم. در دهه سي ٢ ميليون جمعيت در تهران داشتيم اما الان ٨/5 ميليون جمعيت داريم. حضرت آقا نيز درمورد اين نقل پرسيدند و من هم توضيح دادم خدمت ايشان.

 

ساخت و ساز روي گسلها

او در پاسخ به اين پرسش که آيا در تهران ١٠١ برج روي گسل داريم گفت: مطالعه‌اي روي بلندمرتبه‌ها داشتيم؛ وقتي بدون توجه به نکات اصلي مجوز داده شود، نتيجه اين است. آن موقع نقشه هاي تهران کاملا پهنه بندي نشده بود؛ اواخر ٩5 و اوايل ٩6 نقشه‌هاي پهنه‌بندي شده ابلاغ شدند. الان اگر در حريم گسل باشيد، ساختمانهاي درجه يک اجازه ساخت نخواهند داشت اما ساختمانهاي با تراکم مجاز با شرايط خاص امکان ساخت دارند.

 

 در جنگ هستيم بدون شليک گلوله

 

حناچي در ادامه اين گفت‌وگو درباره فضاي سياسي کشور گفت: در حال حاضر با تجربه‌اي که از دوران جنگ داريم، فکر مي‌کنم در جنگ هستيم اما جنگي بدون شليک گلوله. شرايط اقتصادي ما حاد و با سالهاي 65 قابل مقايسه است که نه تنها نفت را نمي‌توانستيم صادر کنيم بلکه هزينه‌هاي سنگين جنگ را هم داشتيم. در اين شرايط جز انسجام داخلي راهي نداريم. انشاءالله با توجه به اقشار ضعيف و دامن نزدن به اختلافات طبقاتي، اين دوران سخت را پشت سر خواهيم گذاشت.

 

عبور از تحريم با همدلي

 

حناچي درباره عملکرد دولت گفت: مسايل قابل نقد وجود دارد. تيم بزرگي نشسته‌اند و تمام تراکنش‌هاي اقتصادي ما را تعقيب و همه همکاران ايران در جهان را تهديد و تطميع مي‌کنند؛ اين يک شرايط عادي و ايزوله نيست. بسياري از تصميماتمان با پشتيباني داخلي است که به نتيجه مي‌رسد.

 

حناچي در پاسخ به اين پرسش که آيا بايد طبق نظر بسياري از کارشناسان هم‌جناحي‌تان دست از حمايت از دولت کشيد، گفت: فصل الخطاب ماجرا در نهايت آراي مردم خواهد بود و اين است که سرنوشت را تعيين ميکند. در اين شرايط عقل و شرع حکم مي‌کند پشت به پشت هم باشيم تا از اين شرايط سخت عبور کنيم.

 

ديدار با آيت الله سيستاني

شهردار تهران از سفر به عراق و ديدارش با آيت الله سيستاني نيز گفت: به دعوت شهردار بغداد به عراق رفتيم و آنجا درباره مترو تجربياتمان را انتقال داديم و از مترو بغداد گفتيم. توفيق داشتيم تا روز نيمه شعبان در نجف باشيم و شرايطي پيش آمد که به زيارت آيت‌الله سيستاني برويم؛ معلوم بود اخبار ايران را تعقيب مي‌کنند؛ در مورد سيل تذکراتي دادند و پيغامهايي نيز فرستادند که به دولت برسانم. ايشان نگراني‌هايي داشتند و مي‌فرمودند رهبران جمهوري اسلامي هميشه نسبت به موضوع ساده‌زيستي مديران حساس بودند و ما نيز بايد چنين باشيم.

 

رابطه حناچي با برادرش

 

 شهردار تهران در بخش ديگري از اين برنامه از گذشته خود و خانواده‌اش گفت: متولد سال 4٢ هستم و پدرم فرش‌فروش بود و در سال ٨٢ مرحوم شد. مادرم در قيد حيات هستند. هفت برادر و خواهر بوديم. دو تن از خواهرانم خانه‌دار هستند. يکي از آنها در خارج از کشور زندگي مي‌کند و ديگري استاد دانشگاه الزهرا است.

او به حاشيه‌هايي که حول محور بردارش پيش آمده بود نيز پرداخت: با ايشان هيچ ارتباطي ندارم. کساني که روزهاي اول انقلاب را به ياد مي‌آورند مي‌دانند در آن شرايط اتفاقاتي افتاد که خوب نبودند؛ خيلي‌ها نيز صدمه‌اش را ديدند، ما هم يکي از اين خانواده‌ها بوديم. معمولا خانواده‌هايي که فضاي عمومي در آن‌ها باز بود اين مشکلات را داشتند؛ کسي هم نمي‌دانست انتهاي مسير به کجا ختم مي‌شود. اين برادرم بزرگتر از من هستند، آن موقع هميشه بحث هم با ايشان داشتيم.

 

او افزود: در مدرسه مفيد که سابقه اسلامي دارد درس خوانديم. ايشان در انقلاب آدم فعالي بود اما در نهايت قسمت اين بود.

 

حناچي درباره خانواده خود نيز گفت:دو فرزند دارم: يک پسر يک دختر. پسرم مهندس مکانيک و فارغ التحصيل دانشگاه تهران است و دخترم هم معماري خوانده و ارشدش را در زمينه گرافيک اخذ کرده است. از فرزندانم دو نوه دارم.

 

شهردار تهران درباره ازدواج و رابطه خود با همسرش نيز گفت: با معرفي يکي از بستگان که الان باجناق بنده است، با همسرم آشنا شدم و سال 6٣ عقد کرديم؛ سال 64 هم ازدواج کرديم. خطبه عقدمان را يکي از روحانيون ساکن نزديک منزل خواند. فکر مي‌کنم مهريه ايشان ١4 سکه به اضافه يک سفر حج بود. اگر از نگاه دنيوي موفقيتي دارم، همه‌اش را مديون زحمات و حمايت‌هاي همسرم هستم. ايشان ماما هستند و تنها برادرشان را در ٨ سال دفاع مقدس از دست دادند. همسرم هنوز مشغول کار هستند.

 

تفريحات شهردار تهران

 

حناچي در ادامه از تفريحاتش نيز گفت: روزهاي آخر هفته با همسرم به کوه ميرويم و در طول هفته نيز صبح‌هاي زود شنا مي‌کنم؛ سه‌شنبه‌ها هم در قالب کمپين سه‌شنبه‌هاي بدون خودرو با دوچرخه به سر کار مي‌روم. زماني اهل فوتبال بودم اما aclام که پاره شد، ديگر نتوانستم ادامه دهم.

او ادامه داد: آخرين فيلمي که ديدم «شبي که ماه کامل شد» بود؛ اثري متفاوت و واقعي بود. خيلي وقت نمي‌کنم تلويزيون و سريال تماشا کنم.

شهردار تهران در ادامه از روزهاي انقلاب تعريف کرد: روزهاي انقلاب ١6-١5 ساله بودم. از روز ١٣ آبان و جلوي سردر دانشگاه تهران خاطرات روشن دارم چون مغازه پدرم نزديک دانشگاه و در خيابان ارديبهشت بود. آن موقع فعاليت‌هايي مثل شرکت در تظاهرات و پخش اعلاميه براي سن و سال ما طبيعي بود. تا روزهاي آخر هيچ‌کس فکر نمي‌کرد انقلاب به اين سرعت پيروز شود اما بعد از راهپيمايي تاسوعا و عاشورا و آمدن امام، انتظار همه به يقين تبديل شد.

 

تجربه زمان جنگ

 

او در پاسخ به اين پرسش که اولين مسئوليتش پس از انقلاب چه بود، گفت: در دوران دانشجويي در زمان جنگ يک دفتر فني ايجاد کرديم که در خدمت جنگ بود و بحمدالله بسيار هم پرثمر شد. بسياري از کارهاي مهندسي ما در جنگ از نتايج آن تلاش و مشابهينش بود، مثل بيمارستان‌هاي صحرايي.

 

حناچي در ادامه نقش همه را درجنگ ويژه خواند و گفت: پل عمليات جزيره مجنون به صورت قابل حمل و قابل نصب ساخته شد. پل شناوري با قطعات 6 متري بود و روي يک کفي حمل مي‌شد تا به منطقه بيايد. بچه‌ها با پوشيدن چکمه ماهيگيران در شب‌هاي سرد زمستان کار ميکردند تا اين پل را نصب کنند. نهايتا نصب شد و وظيفه پشتيباني جزيره مجنون را بر عهده داشت. يک ترکش خوردم اما جراحت بالايي نداشت؛ در عمليات خيبر نيز مثل خيلي‌هاي ديگر مواد شيميايي زياد استنشاق زياد کردم.

 

او درباره باقي نماندنش در سپاه پاسداران گفت: بعد از جنگ همزمان با اعطاي درجات از سپاه بيرون آمدم. ما براي نظامي شدن به جنگ نرفته بوديم. من سال 6٠ به سپاه اضافه شدم. بعد از جنگ هم‌دانشگاهي آقاي عزيز جعفري نيز بوديم و ايشان سال بالايي ما بودند؛ جنگ که تمام شد واحد‌هاي باقيمانده را با هم گذرانديم.

 

شباهت امام (ره) و مقام معظم رهبري

شهردار تهران درباره رحلت امام (ره) گفت: به ياد دارم سالهاي آخر دوران دانشجويي بود. با موتور بودم و مي‌ديدم خيابانها عادي نبودند. ساعت ٧ صبح رسيدم دانشگاه و متوجه شديم چه اتفاقي افتاد. اين اتفاق قابل حدس بود اما امام آن قدر عزيز بود که نمي‌خواستيم به اين احتمال فکر کنيم. به هر حال پيرمردي با آن سن که زير عمل جراحي برود امکان رحلت وجود دارد اما همه سعي ميکرديم به اين احتمال فکر نکنيم.

 

او تشابه اصلي رهبري امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري را نيز برشمرد: خصيصه اصلي امام (ره) اين بود که همواره در طول انقلاب و جنگ ابتکار عمل را به دست داشتند؛ اين خصيصه مشترک امام و رهبر معظم انقلاب است.
 

ماجراي انتقاد از مسکن مهر

 

او ادامه داد: بعد از جنگ واحد‌هاي باقيمانده را در دانشگاه تمام کرديم. اولين مسيوليت جدي من در سال ٧٢ بود که قائم‌مقام مرحوم سيفيان بودم که رياست پرديس هنرهاي زيبا دانشگاه تهران را بر عهده داشت. بعد از آن به شوراي عالي ميراث رفتم؛ سال ٧6 اولين پست معاونت‌وزير را تجربه کردم و معاون آقاي عبدالعلي زاده شدم؛ بعد از آن نيز معاون معماري و شهرسازي شدم تا سال ٨4.

 

حناچي در پاسخ به اين پرسش که آيا مخالف مسکن مهر بوديد، گفت: منتقد آن بوديم. اينکه براي مسکن کشور برنامه وجود داشته باشد يک فرصت است اما اينکه چگونه با اين موضوع برخورد شود، مي‌تواند يک تهديد باشد.

 

او در پاسخ به اين سوال نيز که اين انتقاد را قبول داريد که دولت آقاي روحاني بايد اين پروژه را تمام ميکرد، تصريح کرد: خير اين انتقاد را قبول ندارم؛ به اين پروژه نقد مي‌شد اما هيچوقت پروژه نخوابيد. درست است که آقاي وزير هيچ روباني را پاره نکردند اما همه مسايل مربوط به اين پروژه تعقيب شد. درباره اين موضوع بعضي از صورت‌مسأله‌ها غلط بود. افق جمعيتي در پرديس و پرند و هشتگرد حداکثر ١5٠ هزار نفر بود اما الان در پرديس جمعيت 5٠٠ هزار نفر را داريم تجربه مي‌کنيم؛ طبيعتا براي رسيدن به اين سقف مجبور شديم سقف جمعيتي تهران را نيز افزايش دهيم. از طرف ديگر زيرساخت‌هاي پرند و ... هم آماده نبود و همين حالا از نظر آب مشکل دارند. عمدتا نقدهاي ما از جنس کارشناسي بود.

 

شهردار تهران در پاسخ به اين پرسش که آيا جايگزيني براي مسکن مهر ارايه نشد، گفت: همان کار بايد تمام مي‌شد. وقتي دولت آقاي روحاني به رأس کار امد دستور کار ما ٣ ميليون واحد مسکوني بود که بايد تمام مي‌شد و نبايد پروژه جديدي آغاز ميکرديم.

 

مبارزه با اژدهاي هفت سر فساد در شهرداري

 

او در بخش ديگري از سخنانش درباره مبارزه با اژدهاي هفت سر فساد گفت: فساد کشور را تهديد مي‌کند. چيزي که ما در شهرداري نسبت به آن حساسيت نشان مي‌دهيم اين است که هر جا با فساد مواجه مي‌شويم، گذشت نمي‌کنيم.

 

او افزود: شهرداري بيشترين اصطکاک را با مردم دارد. ما سازماني هستيم که از بدو تولد تا موقع مرگ با مردم رابطه داريم و به همين خاطر بايد دائما نسبت به فساد حساسيت نشان داد و بخش عمده‌اي از اين حساسيت را مي‌توان در انتصابات نشان داد.

 

حناچي از برخورد با فساد در چند ماه گذشته گفت: داعيه‌اي نداشتيم که برخوردهاي‌مان با فساد  را داد بزنيم؛ بي سروصدا مقابله مي‌کنيم. موارد مبارزه با فساد در اين مدت فراوان بودند؛ حداقل با ١٠ مورد کليدي برخورد کرديم که مربوط به تمام رده‌ها مي‌شد.

 

ديدار با مردم
او در بخش ديگري از سخنانش درباره ديدار مردمي توضيحاتي ارائه داد: در اين رابطه سازوکارهايي را تعبيه کرده‌ايم؛ اينستاگرم و توييتر من باز است و وبسايت شهرداري تهران نيز پيام‌هاي شهروندان را مي‌پذيرد. ديدار مردمي ممکن است براي ما خوب باشد اما در واقع مشکل مردم را حل نمي‌کند. نظرسنجي‌هاي دوره‌اي داريم و از اين طريق اولويت‌ها را تشخيص مي‌دهيم.
بر اساس گزارش شهرنوشت، پيروز حناچي شهردار تهران در پايان از مردم خواست تا براي خادمان شهر در شهرداري تهران دعاي خير کنند و اظهار اميدواري کرد که با تلاش بتوانيم به مردم خدمت کنيم.
 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: حناچي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۱۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش سوزی در خیابان لاله‌زار تهران

سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران جزییات حریق در خیابان لاله‌زار را اعلام کرد.

به گزارش مشرق، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق در خیابان لاله‌زار اعلام کرد: حدود یک ساعت پیش وقوع حریق در یک انبار ۲۰ متری بالای یک مغازه لوستر فروشی سبب بروز دود در خیابان لاله زار شد.

وی افزود: نیروهای آتش نشانی در اسرع وقت همراه با تجهیزات مورد نیاز به محل حادثه اعزام شدند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی شهرداری تهران خاطر نشان کرد: شعله زنی صورت گرفته و حریق بلافاصله اطفا شده است همچنین خوشبختانه این حادثه مصدوم و تلفات جانی به همراه نداشته است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • زاکانی: به جای ملک به مدیران وام بانکی دادیم!
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • کارگران ستون فقرات تولید هستند
  • اقراریان: درباره ممانعت از حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۷ شهردار تهران پاسخ دهد
  • آتش سوزی در خیابان لاله‌زار تهران
  • شهرک نشینان شمال فلسطین اشغالی تهدید به شورش کردند
  • (ویدیو) عضو شورای شهر تهران: با شهرداری نظارت‌ناپذیر رو‌به‌رو هستیم
  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار است
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار ماست