Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، وحید قاسمی درباره ایده اصلی شکل‌گیری طرح خواناسازی خیابان ولی‌عصر(عج) اظهار داشت: توجه به قصه‌ها و روایت‌ها زمینه رشد و توسعه شهرها را فراهم می‌کند چرا که قصه‌ها به مرور زمان و در اثر جاری بودن زندگی در مکان‌ها زاده شده و اکنون تبدیل به تجربه زیسته خیابان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: متاسفانه در یک سردرگمی یا خزان مدنیت غبار فراموشی بر آنها نشسته و تصمیمات عجولانه نسبت به توسعه شهر، بخشی از تجربه زیسته را از بین برده، در نتیجه آن قصه‌ها از یاد رفتند و شهروند امروزی کمتر به آنها توجه دارد.

قاسمی افزود: این وضعیت درحالی است که برای حفظ شهر به قصه‌ها نیاز بوده و چاره‌ای جز بازگشت به آنها وجود ندارد تا هر اقدامی که در راستای توسعه شهر انجام می‌شود، ماندگار باشد.

وی با اشاره به شکل‌گیری ایده «خواناسازی خیابان ولی‌عصر (عج)» در راستای حفظ شناسنامه شهر تهران اظهارداشت: این خیابان با ۹۰ سال قدمت، چهار دوره تاریخی را پشت سر گذاشته، مجموعه‌ای از روایت‌ها و تجربه‌های زیسته یک شهر را در خود جا داده و با داستان‌های خود بخشی از خاطرات جمعی مردم این شهر است.

قاسمی گفت: بنابراین خیابان ولی‌عصر(عج) را پدیده‌ای به شمار آورد که اگر قرار باشد رفتار درستی با آن صورت گیرد، باید قصه‌هایش شنیده شده تا از این طریق میان شهر و شهروندان ارتباط مناسب برقرار شود.

مدیر پایگاه میراث شهری خیابان ولی‌عصر(عج)، آشنایی درست آیندگان، امکان برقراری ملاقات با این خیابان برای شهروندان و تبدیل آن به یک مقصد شهری را از اهداف طرح خواناسازی خیابان ولی‌عصر(عج) عنوان کرد و افزود: اگرچه این طرح از خیابان ولی‌عصر(عج) شروع شده اما پیروز حناچی شهردار تهران، معتقد است این طرح باید در محلات پایتخت اجرا شده تا به مرور داستان‌های این شهر احیا شود.

وی با اشاره به اینکه ایجاد مدیریت یکپارچه از دیگر اهداف طرح خواناسازی خیابان ولی‌عصر(عج) است، اظهارداشت: با این طرح قرار است تمرکز از نگاه سودجویانه و گاه صرفا کالبدی این خیابان به جنبه فرهنگی آن معطوف شود، جنبه‌های فرهنگی عامی که همه جوانب اعم از جنبه‌های زیستی، شهروندی، سرمایه اجتماعی، اقتصاد پایدار شهری و کالبد کیفی را مد نظر قرار می‌دهد.

قاسمی گفت: براین اساس برای نخستین بار در ایران یک شهر صاحب موزه شد اما موزه نه به معنای مکانی که در آن آثار نگهداری می‌شود بلکه به عنوان فضایی که روایت تولید می‌کند.

مدیر پایگاه میراث شهری خیابان ولی‌عصر(عج) با اشاره به انتخاب ۱۲۰ نقطه دربردارنده مکان-رویداد در فاز نخست طرح خواناسازی این خیابان افزود: تصمیم بر آن شد تا روایت‌های ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه‌ای برای این نقاط نوشته شود، در اجرای طرح هم توجه بر این بود که قصه‌هایی انتخاب شود که در ملاقات‌های شهری توان برقراری ارتباط میان مردم و این خیابان را داشته باشد و از سوی دیگر واجد ارزش کددارشدن بوده تا از طریق تابلوهای هوشمند قابل استفاده باشد.

وی بیان کرد: در نهایت ۹۰ نقطه انتخاب شد که چنین شرایطی را داشت و از این میان تابلوهای هوشمند برای ۴۰ نقطه تهیه و نصب شده و در فاز دوم مطالعات ۴۰ نقطه دیگر آغاز شده و در مرحله نصب تابلو قرار دارد که تا اوایل تابستان اجرایی می‌شود.

قاسمی درباره معیارهای انتخاب قصه‌ها گفت: واقعی بودن قصه‌ها در وهله نخست مورد توجه است که بر مبنای تخیلات و خرافات تجربه زیسته شده افراد بوده و واقعا در این مکان‌ها رخ داده باشد، همواره داستان‌هایی در این محور وجود داشت که سینه به سینه نقل می‌شد اما مستند و مستدل بودن آنها اهمیت داشت تا با پاک کردن غبار فراموشی این قصه‌ها قابل خواندن و شنیدن شود.

خیابان ولی‌عصر(عج) طولانی‌ترین خیابان درختکاری شده تهران و خاورمیانه به شمار می‌رود که با حدود ۱۸ کیلومتر طول از میدان راه آهن در جنوب تا میدان تجریش در شمال پایتخت امتداد دارد.

این خیابان سال ۱۳۱۸ احداث شد و پیش از انقلاب اسلامی، خیابان پهلوی نام داشت. خیابان ولی‌عصر(عج) به دلیل آنکه با ۶۰ هزار درخت چنار در دو سوی آن پوشیده شده بود و شمال و جنوب پایتخت را به یکدیگر وصل می کند، شهرتی جهانی دارد.

این خیابان به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد از جمله درختان معروف چنار، مراکز خرید بزرگ، پارک‌های عمومی، رستوران‌ها، موزه‌ها، مراکز فرهنگی و دفاتر ملی و بین‌المللی سال ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی ایران جای گرفت.

برچسب‌ها شهرداری تهران شهر تهران خیابان ولیعصر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری تهران شهر تهران خیابان ولیعصر شهرداری تهران شهر تهران خیابان ولیعصر خیابان ولی عصر عج قصه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۰۱۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی

خیابان جمالی در منطقه ۴ شهرداری تهران بازگشایی و با رعایت اصول ایمنی و طرح هندسی مناسب به کندرو بزرگراه شهید صیاد شیرازی متصل می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهریار افندیزاده؛ مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با بیان اینکه خیابان جمالی در منطقه 4 شهرداری تهران بازگشایی و با رعایت اصول ایمنی و طرح هندسی مناسب به کندرو بزرگراه شهید صیاد شیرازی متصل می‌شود، اظهار کرد: با توجه به وجود گره‌های ترافیکی متعدد در معابر محلات حسین‌آباد و مبارک‌آباد، حد فاصل بزرگراه‌های امام علی (ع) و شهید صیاد شیرازی که رفت و آمد روزانه شهروندان را با مشکل و کندی همراه ساخته بود، مطالعات تخصصی در این باره انجام و راهکارهای روان‌سازی ترافیک و برطرف کردن مشکلات یادشده مورد بررسی قرار گرفت.

افندیزاده گفت: در فرایند مطالعات مذکور، گزینه‌های مختلف ساماندهی ترافیکی این محدوده بررسی شد و بازگشایی یکی از معابر شرقی ـ غربی محلات اعلام شده به شبکه بزرگراهی برای تسهیل دسترسی ساکنین و تخلیه بهتر بار ترافیک خروجی از شبکه، مدنظر قرار گرفت.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران ادامه داد: براساس نتایج مطالعات و جمع‌بندی اعضای کمیته شبکه معابر، اتصال خیابان جمالی به کندرو بزرگراه شهید صیاد شیرازی با رعایت اصول ایمنی و طرح هندسی مناسب به تصویب رسیده است.

افندیزاده با بیان اینکه بهبود دسترسی شهروندان به ایستگاه متروی میدان هروی، تقلیل زمان پیمایش خودروها و کاهش نسبی آلاینده‌ها در محدوده از نتایج اتصال خیابان جمالی به کندرو بزرگراه شهید صیاد شیرازی خواهد بود، اعلام کرد: طرح یادشده، باعث روان شدن ترافیک در شبکه معابر محلات پیرامونی، خروج آسان‌تر خودروها از معابر محلی به بزرگراهی، کاهش بار ترافیکی درون شبکه‌ای و کاهش تاخیر و زمان تردد خودروها می‌شود.

احداث پل جدید در آزادراه تهران ـ کرج

بر اساس این گزارش، کمیته شبکه معابر، از کمیته‌های تخصصی شورای حمل و نقل و ترافیک شهر تهران است که با محوریت سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران و حضور جمعی از صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف از جمله معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، پلیس راهور، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و مناطق مربوطه، تغییرات شبکه معابر شهری تهران را بررسی کرده و درباره نحوه مواجهه با مشکلات ترافیکی تصمیم‌گیری می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی
  • آتش سوزی در خیابان لاله‌زار تهران
  • جزییات حادثه حریق در خیابان لاله‌زار تهران
  • جزییات حریق در خیابان لاله‌زار تهران+ فیلم
  • ببینید | اولین تصاویر از آتش‌سوزی در خیابان لاله‌زار تهران؛ کجا آتش گرفته است؟
  • جزییات حریق در خیابان لاله‌زار تهران
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • خودنمایی لوکس‌ترین خودروی خیابان‌های تهران؛ شاهکار ۱۰ میلیاردی! | فیلم
  • مسدود شدن شاهراه بدخشان - تخار