Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران در صحن امروز شورای شهر در نطق پیش از دستور خود درباره ساماندهی خیابان ولی‌عصر (عج) اظهار داشت: پس از سال‌ها انتظار طرح ساماندهی خیابان ولی‌عصر به زودی در دستور کار کمیسیون ماده 5 قرار می‌گیرد و از حناچی که از دهه 80 در تهیه پرونده ثبت ملی و جهانی باغ‌خیابان پایتخت حضور فعال داشته، انتظار می‌رفت پیگیری ثبت جهانی این خیابان در برنامه‌های ارائه شده به شورا انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چنارستان تهران میراث طبیعی تاریخی و فرهنگی پایتخت است ولی از یک باغ‌خیابان است و تنها جایی برای عبور نیست ترکیبی از چشم‌اندازهای کبود کوه و چنارهای سر به فلک کشیده دارد و پیوند دشت و ارتفاعات کوهپایه نیز محسوب می‌شود.

سخنگوی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه باغ‌ها و درختان خیابان ولی‌عصر (عج) نیازمند حفاظت است،‌گفت: اگر در طرح ساماندهی ولی‌عصر اولویت حفاظت از میراث طبیعی است شهرداری باید در کاهش تراکم مجاز ساخت و ساز در جداره این خیابان تردید نکند.

اعطا گفت:‌نمی‌توان از اولویت حفاظت از چنارهای قدیمی تهران سخن گفت اما در عمل همچنان رونق ساخت و ساز در پلاک‌های مجاور را اولویت دانست یا نمی‌توان به حفاظت از میراث طبیعی اندیشید اما در کاهش تراکم ساخت و سازهای آسیب‌زننده محافظه‌کار و دست به عصا بود.

وی گفت: اگر چه در ضوابط پیشنهادی تراکم ساختمانی و ارتفاع مجاز ساخت و ساز نیم‌نگاهی به حفاظت از چنارها وجود داشت اما بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد برای امر حفاظت از این میراث هدف حفاظت را محقق نمی‌کند.

سخنگوی شورای شهر تهران گفت:‌حناچی باید بر اساس دانش‌ و تدبیر خود محافظه‌کاری در کاهش تراکم را پایان دهد و همانطور که هم‌نظر هستیم هر نوع ساماندهی خیابان و اصلاح طرح تفصیلی آن باید با هدف حفاظت از میراث طبیعی انجام شود.

اعطا تصریح کرد: طرحی که در آستانه تصویب در کمیسیون ماده 5 است اگر چه توسط همکاران معاونت شهرسازی و اهل فن راهبری شده اما همچنان در آن رده‌های از محافظه‌کاری نسبت به حفاظت واقعی از میراث طبیعی، تاریخی و فرهنگی پایتخت مشهود است.

وی خطاب به حناچی‌ ادامه داد: جنابعالی که در برنامه پیشنهادی خود به شورای اسلامی شهر تهران به منظور تصدی مسوولیت شهرداری، پیگیری ثبت جهانی خیابان ولیعصر را وعده کرده اید؛ اجازه ندهید آخرین فرصت حفاظت از چنارستان، با توجیه رونق ساخت و ساز در ولیعصر، از دست برود. مساله چنارستان تهران، رونق ساخت و ساز در پلاک های باقیمانده نیست.

سخنگوی شورای شهر تهران تصریح کرد: در این طرح در حدود ۷۰درصد ساخت‌وسازهای خیابان ولیعصر از تقاطع انقلاب تا میدان تجریش، دارای ۶ طبقه و ارتفاع ۲۵ متر خواهد بود. این درحالی است که متوسط ارتفاع چنارهای ولیعصر ۱۵ متر است و ارتفاع ۲۵ متری ساختمان‌ها در مجاور این درختان، همچون گذشته با ارتفاع کمتر، بر درختان ولیعصر سایه می اندازد و برخورداری آنها از نور کافی را با چالش مواجه می کند.

وی افزود: همچنین در این طرح گودبرداری در ساخت‌وسازهای جدید با عمق ۱۰ متر مجاز دانسته شده است که با در نظر گرفتن عمق حداکثر ۴ متری ریشۀ درختان چنار، مانع بهره بردن درختان از منابع آب زیرزمینی از جمله قنات‌های باقیمانده خواهد شد و روند تخریب قنات های چنارستان به واسطه ساختمان سازی بی توجه به بستر طبیعی را، تداوم خواهد بخشید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: علی اعطا سخنگوی شورای شهر تهران خیابان ولی عصر سخنگوی شورای شهر تهران خیابان ولی عصر میراث طبیعی کاهش تراکم ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۳۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی با تصمیم کمیته شبکه معابر

شهریار افندیزاده مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران با بیان این مطلب تصریح کرد: با توجه به وجود گره‌های ترافیکی متعدد در معابر محلات حسین‌آباد و مبارک‌آباد، حد فاصل بزرگراه‌های امام علی (ع) و شهید صیاد شیرازی که رفت و آمد روزانه شهروندان را با مشکل و کندی همراه ساخته بود، مطالعات تخصصی در این باره انجام و راهکار‌های روان‌سازی ترافیک و برطرف کردن مشکلات یادشده مورد بررسی قرار گرفت.

افندیزاده گفت: در فرایند مطالعات مذکور، گزینه‌های مختلف ساماندهی ترافیکی این محدوده بررسی شد و بازگشایی یکی از معابر شرقی- غربی محلات اعلام شده به شبکه بزرگراهی برای تسهیل دسترسی ساکنین و تخلیه بهتر بار ترافیک خروجی از شبکه، مدنظر قرار گرفت.

 مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران ادامه داد: براساس نتایج مطالعات و جمع‌بندی اعضای کمیته شبکه معابر، اتصال خیابان جمالی به کندرو بزرگراه شهید صیاد شیرازی با رعایت اصول ایمنی و طرح هندسی مناسب به تصویب رسیده است.

 افندیزاده با بیان اینکه بهبود دسترسی شهروندان به ایستگاه متروی میدان هروی، تقلیل زمان پیمایش خودرو‌ها و کاهش نسبی آلاینده‌ها در محدوده از نتایج اتصال خیابان جمالی به کندرو بزرگراه شهید صیاد شیرازی خواهد بود، اعلام کرد: طرح یادشده، باعث روان شدن ترافیک در شبکه معابر محلات پیرامونی، خروج آسان‌تر خودرو‌ها از معابر محلی به بزرگراهی، کاهش بار ترافیکی درون شبکه‌ای و کاهش تاخیر و زمان تردد خودرو‌ها می‌شود.

گفتنی است کمیته شبکه معابر، از کمیته‌های تخصصی شورای حمل و نقل و ترافیک شهر تهران است که با محوریت سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران و حضور جمعی از صاحب‌نظران حوزه‌های مختلف از جمله معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، پلیس راهور، سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی و مناطق مربوطه، تغییرات شبکه معابر شهری تهران را بررسی کرده و درباره نحوه مواجهه با مشکلات ترافیکی تصمیم‌گیری می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • ساختمان بستنی پاک، انبار خانه کارگر و بیمارستان بوعلی؛ پلاسکوهای آتی شهر تهران
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • اتصال خیابان جمالی به بزرگراه شهید صیاد شیرازی با تصمیم کمیته شبکه معابر
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • سوال معنادار عضو زن شورای شهر به حصارکشی پارک لاله | فیلم
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • کنایه سنگین روحانی به زاکانی و شورای شهر تهران
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • پرده‌های حفاظت خورشیدی؛ راهکار پایداری ساختمان‌ها
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت